dilluns, 30 de març del 2015

BACALLÀ GRATINAT SOBRE NIU D'ESPINACS I CREMA DE MEL



Ingredients per 2 persones:

2 trossos de morro de bacallà
50 gr de farina
1/4 l. nata líquida
1 tassa de mel
1/2 kg d'espinacs frescos
25 gr de formatge sec ratllat
Oli
Sal
1 fulla de llorer
Nou moscada

Preparació:

Primer de tot bullirem els espinacs amb aigua salada durant 3 minuts. És només escaldar-los ja que els frescos són molt tendres i ho deixem escòrrer. Els posem en un bol amb aigua ben freda perquè no perdin aquest verd. Posem a escalfar una paella amb oli i quan estigui calent hi tirem els espinacs ben escorreguts.
En una olla col.loquem el bacallà cobert d'aigua i amb una fulla de llorer. Quan estigui a punt d'arrencar el bull, l'apartem del foc i ho tapem. Al cap d'uns 4 minuts, traurem els talls de bacallà i els deixarem damunt d'un paper absorvent.
En una altre cassola, enrossim la farina amb una mica d'oli. A poc a poc i remenant hi afegim 3/4 l d'aigua d'escaldar el bacallà. Posem la nata líquida i la mel. Deixem que arrengui el bull i hi tirem la nou moscada, rectifiquem de sal. Si la voleu més espesa deixeu-la una estona més.
En una plata farem un llit amb aquesta crema, els espinacs a sobre i els talls de bacallà. Ho cobrirem tot amb la crema que ens ha sobrat i per damunt ratllarem el formatge, finalment, ho gratinem al forn.


BACALAO GRATINADO SOBRE NIDO DE ESPINACAS Y CREMA DE MIEL





Ingredientes para 2 personas:

2 trozos de morro de bacalao
50 gr de harina
1/4 l. nata líquida
1 taza de miel
1/2 kg de espinacas frescos
25 gr de queso seco rallado
Aceite
Sal
1 hoja de laurel
Nuez moscada

Preparación:

Primero de todo herviremos las espinacas con agua salada durante 3 minutos. Los ponemos en un bol con agua bien fría para que no pierdan su verdor. Ponemos a calentar una paella con aceite y cuando esté bien caliente tiramos las espinacas bien escurridas
En una olla colocamos el bacalao cubierto de agua y una hoja de laurel. Cuando esté a punto de hervir, lo apartamos del fuego y lo tapamos. Al cabo de unos 4 minutos, sacamos el bacalao y los dejamos encima de un papel de cocina absorbente.
En otra cazuela, freímos la harina con un poco de aceite. Poquito a poco y removiéndolo añadiremos 3/4 l de agua con la que hemos hervido el bacalao. Ponemos la nata líquida y la miel. Dejamos que hierva  y tiramos la nuez moscada, rectificamos de sal. Si la queréis más espesa lo dejáis un rato más.
En una plata pondremos una cama con esta crema, las espinacas encima y el trozo de bacalao. Lo cubrimos todo  con la crema que nos ha sobrado, encima ponemos el queso rallado y finalmente lo gratinamos al horno.


divendres, 20 de març del 2015

MORRO DE BACALLÀ CONFITAT AMB MELMELADA DE TOMÀQUET, OLIVADA NEGRA I POLS D'AVELLANES


Ingredients:

Morro de bacallà
Melmelada de tomàquet
Cebes de figueres
12-14 olives negres u olivada
30 gr. d'avellanes
Oli de girasol
Llorer
Grans de pebre

Preparació:

Primer de tot agafem les cebes i les tallem ben fines per "pochar-les". Les reservem.
En una cassola, posem mig litre d'oli de girasol amb el llorer i els grans de pebre negre i l'escalfem fins que bulli l'oli, baixem el foc i hi posem el bacallà durant uns 15 minuts. Així el confitarem.
A continuació prepararem l'olivada, també la podem comprar feta i ens estalviem aquest pas, però avui he decidit fer-la. Treiem l'os del mig de l'oliva i ho piquem, posarem un rajolí d'oli perquè no sigui tan espès. Reservem.
Picarem les avellanes i les posarem en una placa de forn. Ho posarem a dins a uns 150-180º fins que veiem que es faci pols i ho traiem.
A la base del plat posarem la ceba fregida, a sobre la pols d'avellana, el bacallà a sobre i escalfem la melmelada de tomàquet i li ho posem a sobre. Finalment l'olivada per sobre.

dilluns, 16 de març del 2015

GOTET DE CRANC, ALVOCAT I GELATINA DE TOMÀQUET


Ingredients per uns 10 gotets:

Cranc o surimis
3 alvocats madurets
5 tomàquets madurs
1 fulla de gelatina
Coriandre en pols
Comí
Pebre negre
1 llima
Oli
Sal

Preparació:

Pelarem els advocats, han de ser ben madurs, o sigui la pell ha de ser de color marró. Aixafarem amb una forquilla la carn del cranc i ho barrejarem amb el suc de mitja llima. Hi posarem sal i pebre, coriandre i comí ho barrejarem fins que tinguem un puré espès. Omplirem el fons dels gotets i ho reservarem a la nevera.
A continuació, escaldarem els tomàquets, però abans farem un parell de talls en forma de creu a la base i així es pelaran millor. Posarem un bol amb aigua freda i hi posarem la gelatina. Triturarem els tomàquets  i els tamisarem. Rectifiquem de sal i pebre i afegirem la gelatina que la desfarem prèviament amb un parell de cullerades de suc de tomàquet calent.
Omplirem els gots amb aquesta barreja per damunt de la crema d'alvocats i ho deixem a la nevera fins que qualli.
Tallarem a trossets petits el cranc, ho barrejarem amb el suc de mitja llima i unes gotes d'oli. Acabarem d'omplir els gotets.


Font: Les Receptes de Sant Hilari

divendres, 13 de març del 2015

GOTET DE GELATINA DE TOMÀQUET ESCALIVAT I MOUSSE D'ALBERGINIA





Ingredients per 6 gotets:

Tomàquets xerry
3 anxoves del cantàbric

Gelatina de tomàquet

1 i 1/2 fulls de gelatina
4-5 tomàquets vermells
Sal
Pebre

Mousse d'alberginia

1 Alberginia
1 clara d'ou
1 full de gelatina
sal
Oli d'oliva

Preparació:

Primer de tot escalivarem els tomàquets i l'alberginia. Ho posem en una plata al forn a 180º fins que estan cuits. Ho reservem.
Ara farem la gelatina de tomàquet:  Posarem en un bol aigua freda i li tirarem la fulla de gelatina .Traieu les llavors i la pell dels tomàquets escalivats, tritureu-los i tamiseu-los. Rectifiqueu de sal. Posarem en un bol un parell de cullerades de tomàquet i l'escalfarem al microones a continuació hi posem a dins la gelatina fins que veiem que està desfeta. L'afegirem en el tomàquet tamisat. Omplim els gotets i els reservem a la nevera.
Per la mousse d'alberginia, primer hem de posar un full de gelatina en un bol d'aigua calenta. Pelem l'alberginia i la triturem juntament amb l'aigua amb la gelatina ja dissolta i un rajolí d'oli d'oliva. Rectifiquem de sal.
Muntem les clares a punt de neu i ho barregem amb l'alberginia emulsionada.
Traiem de la nevera els gotets amb la gelatina de tomàquet escalivat ja solidificada i posem a sobre la mousse d'alberginia. Posem uns trossets de tomàquet xerry, un filet d'anxova i tirem al damunt una miqueta de l'oli de les anxoves.

Font: Les receptes de Sant Hilari


dimecres, 11 de març del 2015

GOTETS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB PURÉ DE CIGRONS I MEL



Ingredients per 6 gotets:

250 gr. de bacallà dessalat i amb la pell
150 gr de cigrons ja cuits
125 ml de crema de llet
2 alls
125 ml d'oli d'oliva
Mel
Pebre negre

Preparació:

Primer de tot farem la brandada així que posarem en una cassola l'oli i l'all, la temperatura de l'oli ha d'arribar als 55ºC. Una vegada ja haguem aconseguit la temperatura retirarem del foc la cassola i traurem l'all. A continuació hi posem el bacallà a confitar durant uns minuts.
Amb molt de compte retirarem la pell de bacallà i la daurarem en una cassola fins que estigui ben cruixent. Ho reservem.
Triturem el bacallà esmicolat primer amb l'oli de confitar i després amb els 125 ml de crema de llet fins que quedi una massa compacta.
A continuació farem el puré de cigrons. Els cigrons ja han d'estar cuits, així que els triturem amb una mica d'aigua i una miqueta d'oli. Ho rectifiquem de sal.
Finalment muntarem els gotets, posant a la base el puré de cigrons i a sobre la brandada de bacall, un rajolí de mel i un trosset de la pell de bacallà.


Font: Les receptes de Sant Hilari






diumenge, 8 de març del 2015

PASTÍS DE NÚVOLS





Ingredients per a 6 persones:

7 ous
250 grams de sucre
250 grams de xocolata en pols
200 grams de farina
1 sobre de llevat en pols
1 got d'oli de gira-sol
Núvols petits
Galetes quadrades / rectangulars (opcional)





Preparació:


Primer de tot separararem les clares dels rovells.
Muntarem les clares i afegirem el sucre. Muntem fins a arribar al punt de neu.
Afegim la farina, la xocolata en pols, el sobre de llevat, l'oli i els rovells.
Preescalfarem el forn a 180º.
Aboquem la meitat del contingut en el motlle i podem afegir una capa de galetes i a sobre, els núvols. Aboquem la barreja restant i al forn.
Aproximadament, passats 35 minuts podem comprovar si està llest.



Font. Anna Marsal 


                                                        PASTEL DE NUBES


Ingredientes para 6 personas:

7 huevos
250 gr de azúcar
250 gr de chocolate en polvo
200 gr de harina
1 sobre de levadura en polvo
1 vaso de aceite de girasol
Nubes pequeñas
Galletas cuadradas o rectangulares (opcional)

Preparación:

Separar las claras de las yemas.
Montaremos las claras y añadiremos azúcar. Montaremos hasta que quede a punto de nieve.
Añadiremos la harina, el chocolate en polvo, el sobre de levadura, el aceite y las yemas.
Precalentaremos el horno a 180º.
Tiraremos la mitad del contenido en el molde y podemos añadir una capa de galletas y encima, las nubes.
A continuación añadiremos la mezcla restante y lo pondremos al horno.
Aproximadamente, pasados unos 35 minutos podemos comprobar si está hecho.

 


dijous, 5 de març del 2015

TRUITA DE PATATES ESTIL MARC SINGLA


Ingredients:


2 cebes

2 rovells d’ou

250 gr. De patates

100 cc de nata líquida

Oli

Sal


Preparació:



Poseu en una paella la ceba tallada amb un rajolí d’oli, a foc molt lent fins que estigui ben caramelitzada.

Peleu les patates i poseu-les en un cassó a bullir amb una mica de sal. Tritureu-les amb la nata, uns 100 cc de l’aigua de cocció, un rajolí d’oli i una mica de sal. Coleu-ho i ompliu els sifó. Carregueu el gas i reserveu en calent al bany maria sense que bulli.

Emulsiuneu els rovells amb dues cullerades d’aigua calenta batent-ho molt fort fins que munti. Reserveu-ho.

Anem a muntar la copa posant una mica de ceba en el fons, a sobre feu-hi una segona capa amb els rovells emulsionats i per sobre la capa d’escuma de patates. Podeu acabar amb una mica de sal i un rajolí d’oli d’oliva.



Font: Les Receptes de Sant Hilari