diumenge, 28 de juny del 2015

SOPA DE MELÓ AMB IOGURT CREMÓS





Ingredients per 6 persones:


Mig meló

3 iogurts naturals cremosos 

Fulles de menta

Sal

Pebre

Cireres per a decorar opcional



Preparació:



Tallem mig meló i li buidem les pepites, a continuació tallem la pell. Ho posem en el got de la batedora i ho liquem. Ho salpebrem.

Piquem finament la menta i li afegim a la sopa de meló.

En el fons dels gots posarem un parell de cullerades de iogurt i després li afegim la sopa. Per finalitzar adornarem el got amb una cirera.  A mi m’agrada més posar més sopa que iogurt ja que és més refrescant a l’estiu i no és tant dens. Ho deixem a la nevera per servir-ho ben fresquet.



SOPA DE MELÓN CON YOGUR CREMOSO




Ingredientes:

Medio melón

3 yogures naturales cremosos 

Hojas de menta

Sal

Pimienta

Cerezas deshidratadas para decorar (opcional)



Preparación:


Cortamos medio melón y lo vaciamos de las pepitas, a continuación cortamos la piel. Lo ponemos en el vaso de la batidora y lo licuamos. Lo salpimentamos.
Picamos muy finamente la menta y se la añadimos a la sopa de melón.
En el fondo de los vasos pondremos un par de cucharadas de yogur y después añadiremos la sopa.
Para finalizar, adornaremos el vaso con una cereza. A mi me gusta más poner más sopa que yogur ya que es más refrescante en verano y no tan denso.
Lo dejamos a la nevera para servirlo bien fresquito.




dimarts, 23 de juny del 2015

COCA DE SANT JOAN





Ingredients:

80 gr de farina força (per a la massa mare)
250 gr de farina força (per fer la segona massa)
35 gr de llevat de forner
65 gr de mantega en pomada
65 gr de sucre blanc
2 ous
3 gr de sal
Aigua
Pinyons
Fruita confitada

Preparació:

Primer de tot posem en un bol la farina de força amb el llevat esmicolant-lo. Remenem per integrar.ho. Afegim una mica d'aigua i ho barregem amb una pala. Anem afegint aigua i seguim remenant amb la pala. La massa ha de tenir una textura molt enganxosa però enponjosa. Ho deixarem tapat en un drap fins que dobli el seu volum.
Un cop veiem que ha doblat, a sobre de la massa mare hi tirem l'altre part de la farina força fent un volcà, on tirarem un ou i anem amassant amb la pala, afegim la mantega i seguim amassant i  el sucre i la sal i ho amassem amb la mà. Anem fent-ho fins que veiem que el bol ens queda nét de farina, ho podem acabar a sobre del marbre. Un cop estigui l'hem de deixar fermentar per segón cop. La tapem en un drap i omplim una safata amb una mica d'aigua. Aquesta aigua la posem al forn a 50º.
Mentrestant estirarem la massa per donar forma a la coca i la posem al damunt d'una placa de forn amb paper de plata. A continuació fem un sucre mullat, posem 4 o 5 cullerades de sucre i 1 o 2 d'aigua per fer una pasta humida que després la posarem pel damunt.
Pintarem la coca amb l'ou batut i a continuació la decorarem amb les fruites confitades i els pinyons. Finalment posarem el sucre mullat per damunt.
La posarem al forn a 50º tal i com estava el forn durant uns 20 minuts. Un cop acabats els 20 minuts retirem la safata on tenim l'aigua i posem el forn a 200º, quan arribi a la temperatura baixarem a 180º i enfornarem la coca durant uns 10 minuts. Haurem de controlar aquest últim temps molt bé ja que el briox tendeix a cremar-se.


COCA DE SAN JUAN 






Ingredientes:

80 gr de  harina fuerza (para la masa madre)
250 gr de harina fuerza (para la segunda masa madre)
35 gr de levadura  de panadería
65 gr de mantequilla en pomada
65 gr de azúcar blanco
2 huevos
3 gr de sal
Agua
Piñones
Fruta confitada

Preparación:

Primero de todo pondremos en un bol la harina de fuerza con la levadura desmenuzándola bien. Mezclamos para integrarla. Añadimos un poco de agua y lo mezclamos con una pala. Vamos añadiendo agua y lo seguimos revolviendo con la pala. La masa tiene que tener una textura muy enganchosa pero a la vez esponjosa. Lo dejaremos tapado con un paño hasta que doble su volumen.
Una vez veamos que ha doblado su volumen, encima de la masa madre tiramos la otra parte de la harina fuerza haciendo un volcán, donde tiraremos un huevo e hiremos amasando con la pala, añadimos la mantequilla y seguimos amasando y el azúcar y la sal y continuamos amasando con la mano. Vamos amasándolo hasta que veamos que el bol nos queda bien limpio de harina, lo podemos terminar encima del mármol. Una vez esté la tenemos que dejar fermentar por segunda vez. la tapamos en un paño y llenamos una bandeja con un poquito de agua. Esta agua la pondremos al horno a 50º.
Mientrastanto estiraremos la masa para dar forma a la coca y la pondremos encima de una placa de horno con papel de plata. A continución haremos un azúcar mojado, pondremos 4 o 5 cucharadas de azúcar y 1 o 2 de agua para hacer una pasta húmeda que después la pondremos por encima.
Pintaremos la coca con el huevo batido y a continuación la decoraremos con las frutas confitadas y los piñones.
Finalmente pondermos el azúcar mojado por encima con un pincel.
Pondremos la coca al horno a 50º tal y como estaba el horno durante unos 20 minutos. Una vez hayan transcurrido los 20 minutos retiraremos la bandeja donde tenemos el agua y pondremos el horno a 200º, cuando llegue a la temperatura bajaremos a 180º y hornearemos la coca durante unos 10 minutos. Tendremos que controlar este último tiempo muy bien ya que el briox tiende a quemarse.


dilluns, 22 de juny del 2015

CULLERA DE MOIXAMA AMB OU DE GUATLLA ESCUMAT




Ingredients:

Ous de guatlla
1 troç de moixama
Formatge parmesà
Sal fumada en escates
Oli

Preparació:

Folreu l'interior d'un gotet amb paper film i pinteu-lo amb una mica d'oli, això ho fem perquè l'ou no s'enganxi i no tinguem problemes alhora de treure'l.
A continuació amb la punta d'un ganivet obrirem l'ou pel capdamunt, el posarem dins el gotet per poder tirar l'ou de guatlla i lligar-lo amb un cordill.
Posem en un cassó amb aigua al foc, quan arrenqui el bull hi aboquem els farcellets d'ous de guatlla i els deixem coure entre 30 i 40 segons, fins que la clara es qualli. El traiem de l'aigua i els deixem refredar. Retirem el paper film amb molta cura de que no es trenquin.
A continuació farem petits daus de moixama.
Per finalitzar muntarem les culleretes, posarem a la base els dauets de moixama, a sobre l'ou de guatlla, una mica de formatge parmesà ratllat per sobre, unes escates de sal i un rajolí  d'oli d'oliva.



Font. Les Receptes de Sant Hilari


CUCHARA DE MOJAMA CON HUEVO DE CODORNIZ ESPUMADO












Ingredientes:

Huevos de codorniz
1 trozo de mojama
Queso parmesano
Sal ahumada en escamas
Aceite

Preparación:

Forrar el interior de un vasito con papel film y lo pintamos con un poco de aceite, eso lo hacemos para que el huevo no se pegue y no tengamos problemas a la hora de sacarlo.
A continuación con la punta del cuchillo abrimos el huevo por la parte de encima, lo pondremos dentro del vasito y con un cordel ataremos el papel film.
Pondremos en un cazo con agua al fuego, cuando hierva tiramos los huevos de codorniz y los dejamos cocer entre 30 y 40 segundos, hasta que la clara cuaje. Los sacamos del agua y los dejamos enfriar. Retiramos el papel film con mucho cuidado de que no se rompan.
A continuación haremos pequeños dados de mojama
Para finalizar montaremos las cucharitas, pondremos en la base los dados de mojama, encima el huevo de codorniz, un poquito de queso parmesano rallado por encima, unas escamas de sal y un poquito de aceite de oliva.

diumenge, 14 de juny del 2015

PEBROT VERD FARCIT DE TRUITA DE PATATES




Ingredients per a 4 persones:

4 pebrots verds italians, com més rectes millor.
3 patates
1 ceba
Suc de tomàquet
Oli
Sal

Preparació:

Primer de tot pelarem i tallarem les patates i la ceba com si féssim una truita de patates. Posarem un cassó al foc amb oli i les fregirem un cop estigui ben calent l'oli.
Mentrestant agafarem els pebrots i els netejarem, tallarem la tija del pebrot i traurem les pepites amb molt de compte de que no es trenqui el pebrot. Hi passarem una mica d'aigua si cal, ja que a vegades costa treure les pepites.
Un cop tinguem les patates i la ceba fregida, ho posarem en un bol i afegirem la sal. Agafarem un  parell d'ous, posem la sal i els batrem, ho tirem a dins les patates i la ceba i ho barregem bé. A continuació posarem la barreja dins del pebrot amb molt de compte no es trenqui fins a dalt de tot i ben apretat.
Posarem el forn a uns 180º que s'escalfi i un cop estigui ho baixarem a 150º. 
En una placa de forn hi posarem els pebrots. Ho deixarem uns 20-25 minuts, això dependrà del tipus de forn que tinguem. Haurem d'anar controlant i almenys una vegada donar-li la volta.
Un cop tinguem els pebrots ho reservem.
Per finalitzar farem el suc de tomàquet, així que en una paella posarem un raig d'oli i  fregirem una mica de suc de tomàquet. Un cop el tinguem el reservem.
Emplatarem posant el pebrot farcit de truita de patates i ho tallarem. Al costat posarem una mica de suc de tomàquet.


PIMIENTO VERDE RELLENO DE TORTILLA DE PATATAS


Ingredientes para  4 personas:

4 pimientos verdes italianos, tienen que ser lo más rectos posibles.
3 patatas
1 cebolla
Tomate triturado (salsa)
Aceite
Sal

Preparación:

Primero de todo pelaremos y cortaremos las patatas y la cebolla como si fuéramos a hacer una tortilla de patatas. Pondremos en un cazo al fuego con aceite y las freiremos una vez esté bien caliente el aceite.
Mientrastanto cogeremos los pimientos y los limpiaremos, cortaremos el tallo del pimiento y sacaremos las pepitas con mucho cuidado que no se rompa el pimiento. Pasaremos un poco de agua ya que a veces cuesta sacar las pepitas.
Una vez estén hechas las patatas y la cebolla frita, lo pondremos en un bol y añadiremos la sal. Cogeremos un par de huevos, pondremos la sal y los batiremos, lo tiramos dentro de las patatas y la cebolla y lo mezclaremos bien. A continuación pondremos la mezcla dentro del pimiento con mucho cuidado de que no se rompa, hasta arriba del todo, bien apretado.
Pondremos el horno a unos 180º que se caliente y una vez esté lo bajaremos a 150º.
En una placa de horno pondremos los pimientos. Los dejaremos unos 20-25 minutos, eso dependerá del tipo de horno que tengamos. Tendremos que ir controlando y almenos darle la vuelta una vez.
Una vez estén hechos los pimientos los reservamos.
Para finalizar, haremos el tomate triturado, así que en una paella pondremos un poquito de aceite y freiremos un poco de tomate triturado. Una vez lo tengamos lo reservamos.
Emplataremos poniendo el pimiento relleno de tortilla de patatas y lo cortaremos. Al lado pondremos un poquito de salsa de tomate.


dilluns, 8 de juny del 2015

BACALLÀ SOTA UN VEL D'AIGUA DE MAR





Ingredients per a 4 persones:

4 talls de morro de bacallà dessalat

½ litre d’oli d’oliva

1 branca de farigola llimonera

1 fulla de llorer

1 all

Pebre negre
Caviar

Per al cuscús de verdures 

200 gr de pebrot vermell

200 gr de pebrot verd

200 gr de pastanaga

200 gr de carbassó

300 gr de tomàquet

Per al vel de mar
½ l. d’aigua

50 gr de sal

1 fulla de gelatina
5 gr. d’agar-agar



Preparació:

Per fer el vel d’aigua de mar, poseu en un cassó l’aigua i la sal, escalfeu-ho una mica, afegiu-hi la fulla de gelatina i remeneu-ho bé. Quan la gelatina s’hagi desfet, poseu-hi l’agar-agar, torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure. Quan estigui a punt d’arrencar el bull, retireu-ho del foc, poseu-ho sobre una safata i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan estigui quallat, talleu-ne un rectangle de la mida del bacallà i reserveu-lo.

A continuació, en un cassó amb oli abundant poseu-hi la farigola llimonera, el llorer, l’all i el pebre i deixeu-ho confitar a foc molt suau durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi el bacallà i deixeu-lo confitar durant uns 15 minuts.

Per fer el cuscús de verdures, en una paella amb una mica d’oli salteu la pastanaga, els pebrots, el carbassó i el tomàquet, tot prèviament pelat i tallat a dauets petits.

I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi el cuscús i el caviar a sobre, cobriu-lo amb el rectangle de vel d’aigua de mar i escalfeu-lo al forn durant uns segons fins que el vel emboliqui el bacallà i les verdures.


 Font: Recepta d'en Sergi Arola al Cuines de TV3


BACALAO DEBAJO DE UN VELO DE AGUA DE MAR



Ingredientes para 4 personas:

4 trozos  de morro de bacalao desalado

½ litro de aceite de oliva

1 rama de tomillo llimonero

1 hoja de laurel

1ajo

Pimienta negra
Caviar

Para el cuscús de verduras 

200 gr de pimiento rojo

200 gr de pimiento verde

200 gr de zanahoria

200 gr de calabacín

300 gr de tomate

Para el velo de mar
½ l.de agua

50 gr de sal

1 hoja  de gelatina
5 gr. d’agar-agar


Preparación:

Para hacer el velo de agua de mar, ponemos en un cazo el agua y la sal, lo calentamos un poquito, añadimos la hoja de gelatina y lo removéis bien. Cuando la gelatina se haya deshecho, ponemos agar-agar, lo volvéis a remover y lo dejamos cocer. Cuando esté a punto de hervir, retiramos del fuego, lo pondremos sobre una bandeja y lo dejamos enfriar a la nevera. Cuando esté cuajado, cortaremos un rectángulo de la medida del bacalao y lo reservaremos.


A continuación, en un cazo con aceite abundante pondremos el tomillo limonero, las hojas de laurel, el ajo y la pimienta negra, lo dejaremos confitar a fuego muy suave durente unos minutos. Seguidamente, añadiremos el bacalao y lo dejaremos confitar durante unos 15 minutos.

Para hacer el cuscús de verduras, en una paella con un poco de aceite saltearemos la zanahoria, los pimientos, el calabación y el tomate, todo previametne pelado y cortado a dados pequeños.


Para terminar, emplataremos el bacalao, pondremos el cuscús y el caviar encima, lo cubrimos con el rectángulo del velo de agua de mar y lo ponemos al horno durante unos segundos para que el velo envuelva el bacalao y las verduras.