dimarts, 15 de novembre del 2016

TIMBAL D'ESCALIVADA, ANXOVES I POMA AMB VINAGRETA D'OLIVES NEGRES


Ingredients per a 4 persones:

2 pomes àcides
1 pebrot vermell
1 albergínia
Anxoves del cantàbric
Enciam, canonge...(al vostre gust)
100 gr de pernil ibèric o serrà
Sal
Pebre
1 llimona

Per la vinagreta d'olives negres
50 gr d'olives negres d'Aragó
Oli
Vinagre de Mòdena
Sal
Pebre

Preparació:

El dia anterior farem l'escalivada, escalivarem el pebrot vermell i l'albergínia. Ho deixarem a 200º durant una mitja hora, segons el forn que tingueu,  passat aquest temps mirem com està i si veiem que està escalivat el traurem del forn. Un cop ho tinguem fred ho pelarem i ho tallarem a daus petits. Ho reservarem.

Tallarem el pernil en tires ben fines i també ho reservarem.

Prepararem la vinagreta d'olives negres, desossarem les olives. Prepararem la vinagreta batent les olives amb unes 12 cullerades d'oli, unes 2 de vinagre de Mòdena, sal i pebre.

Pelarem la poma, la fregarem amb una llimona això farà que no ens quedi negre i la tallarem a làmines ben fines, si teniu mandolina millor.

Netejarem unes fulles d'enciam, el tallarem ben petit i hi barrejarem una mica de canonges o el que vosaltres volgueu.

Muntarem el plat, col.locarem amb una anella d'emplatar una primera capa de làmines de poma, a sobre hi posem una segona capa amb els filets d'anxoves, una tercera capa amb els daus d'albergínia i una altre amb els daus de pebrot vermell, respectivament. Acabarem amb una capa de làmines de poma i al damunt els tallets de pernil. En un costat hi posarem l'amanida i per finalitzar ho amanirem tant el timbal com l'amanida amb la vinagreta.


Font: Les receptes de Sant Hilari

 TIMBAL DE ESCALIVADA, ANCHOAS Y MANZANA CON VINAGRETA DE ACEITUNAS NEGRAS





Ingredientes para 4 personas:

2 manzanas ácidas
1 pimiento rojo
1 berenjena
Anchoas del Cantábrico
100 gr de jamón ibérico o serrano
Lechuga, canónigos...
Sal
Pimienta
1 limón

Para la vinagreta de aceitunas negras
50 gr de aceitunas negras de Aragón
AOV
Vinagre de Módena
Sal
Pimienta

Preparación:

El dia anterior podemos tener hecho la escalivada. Pondremos a escalivar el pimiento rojo y la berenjena. A unos 200º media hora, dependerá del horno, hasta que veamos que esté al punto. Una vez lo tengamos, lo sacamos del horno y lo dejamos enfriar. Pelaremos y cortaremos a dados pequeños la berenjena y el pimiento rojo. Lo reservamos.

Cortaremos el jamón a tiras bien finas y también lo reservaremos.

A continuación haremos la vinagreta de aceitunas negras, quitaremos el hueso de las aceitunas y prepararemos la vinagreta batiendo las aceitunas con unas 12 cucharadas de AOV, unas 2 de vinagre de Módena, sal y pimienta.

Pelaremos las manzanas, fregándola con el limón ya que así no se nos quedará negra y la cortamos a láminas muy finas, si tenemos una mandolina mejor.

Montaremos el plato, colocando una anilla de emplatar, una primera capa de láminas de manzana, encima una segunda capa de anchoas, seguidamente una capa de berenjenas, otra capa de pimiento rojo, respectivamente. Terminaremos con una capa de láminas de manzana y encima el jamón cortado. Lo acompañaremos con la ensalada (a vuestro gusto) y lo aliñaremos tanto la ensalada como el timbal con la vinagreta de aceitunas negras.

Font. Les receptes de Sant Hilari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada