Ingredients per a 4 persones:
4 talls de morro de bacallà dessalat
½ litre d’oli d’oliva
1 branca de farigola
llimonera
1 fulla de llorer
1 all
Pebre negre
Caviar
Caviar
Per al cuscús de verdures
200 gr de pebrot vermell
200 gr de pebrot verd
200 gr de pastanaga
200 gr de carbassó
300 gr de tomàquet
Per al vel de mar
½ l. d’aigua
50 gr de sal
1 fulla de gelatina
5 gr. d’agar-agar
Preparació:
Per fer el vel d’aigua de
mar, poseu en un cassó l’aigua i la sal, escalfeu-ho una mica, afegiu-hi la
fulla de gelatina i remeneu-ho bé. Quan la gelatina s’hagi desfet, poseu-hi
l’agar-agar, torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure. Quan estigui a punt
d’arrencar el bull, retireu-ho del foc, poseu-ho sobre una safata i deixeu-ho
refredar a la nevera. Quan estigui quallat, talleu-ne un rectangle de la mida
del bacallà i reserveu-lo.
A continuació, en un cassó amb oli abundant poseu-hi la farigola llimonera, el llorer, l’all i el pebre i deixeu-ho confitar a foc molt suau durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi el bacallà i deixeu-lo confitar durant uns 15 minuts.
Per fer el cuscús de verdures, en una paella amb una mica d’oli salteu la pastanaga, els pebrots, el carbassó i el tomàquet, tot prèviament pelat i tallat a dauets petits.
I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi el cuscús i el caviar a sobre, cobriu-lo amb el rectangle de vel d’aigua de mar i escalfeu-lo al forn durant uns segons fins que el vel emboliqui el bacallà i les verdures.
A continuació, en un cassó amb oli abundant poseu-hi la farigola llimonera, el llorer, l’all i el pebre i deixeu-ho confitar a foc molt suau durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi el bacallà i deixeu-lo confitar durant uns 15 minuts.
Per fer el cuscús de verdures, en una paella amb una mica d’oli salteu la pastanaga, els pebrots, el carbassó i el tomàquet, tot prèviament pelat i tallat a dauets petits.
I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi el cuscús i el caviar a sobre, cobriu-lo amb el rectangle de vel d’aigua de mar i escalfeu-lo al forn durant uns segons fins que el vel emboliqui el bacallà i les verdures.
Font: Recepta d'en Sergi Arola al Cuines de TV3
Ingredientes para 4 personas:
4 trozos de morro de bacalao desalado
½ litro de aceite de oliva
1 rama de tomillo llimonero
1 hoja de laurel
1ajo
Pimienta negra
Caviar
Caviar
Para el cuscús de verduras
200 gr de pimiento rojo
200 gr de pimiento verde
200 gr de zanahoria
200 gr de calabacín
300 gr de tomate
Para el velo de mar
½ l.de agua
50 gr de sal
1 hoja de gelatina
5 gr. d’agar-agar
Preparación:
Para hacer el velo de agua de mar, ponemos en un cazo el agua y la sal, lo calentamos un poquito, añadimos la hoja de gelatina y lo removéis bien. Cuando la gelatina se haya deshecho, ponemos agar-agar, lo volvéis a remover y lo dejamos cocer. Cuando esté a punto de hervir, retiramos del fuego, lo pondremos sobre una bandeja y lo dejamos enfriar a la nevera. Cuando esté cuajado, cortaremos un rectángulo de la medida del bacalao y lo reservaremos.
A continuación, en un cazo con aceite abundante pondremos el tomillo limonero, las hojas de laurel, el ajo y la pimienta negra, lo dejaremos confitar a fuego muy suave durente unos minutos. Seguidamente, añadiremos el bacalao y lo dejaremos confitar durante unos 15 minutos.
Para hacer el cuscús de verduras, en una paella con un poco de aceite saltearemos la zanahoria, los pimientos, el calabación y el tomate, todo previametne pelado y cortado a dados pequeños.
Para terminar, emplataremos el bacalao, pondremos el cuscús y el caviar encima, lo cubrimos con el rectángulo del velo de agua de mar y lo ponemos al horno durante unos segundos para que el velo envuelva el bacalao y las verduras.
Que original! i com tu dius, tampoc és tant complicat com sembla. Bona recepta!
ResponEliminaUna abraçada i felicitats pel blog
Anna
Me n'alegro moltíssim que t'agradi el meu blog, que és el teu blog i el de tothom! bé, és una recepta fàcil si penses que ve d'un xef amb estrella michelín!!! Una abraçada Anna!!!!
Elimina