Ingredients
per 12 bombons:
100 gr de pèsols frescos
125 ml e llet
25 ml de creme fraiche (o nata líquida)
Sal – pebre - Oli
2 fulles de gelatina
Formatge
feta (calculem 2 daus per bombó)
Mel
Preparació:
Saltegem els
pèsols amb una miqueta d’oli, durant uns 5 minuts. Salpebrem i ho
reservem en un bol. A continuació hidratem les dues fulles de gelatina en un
bol amb aigua freda durant 4-5 minuts.
Posem a escalfar la llet i quan veiem que comença a
bullir ho tirem en el bol on tenim els
pèsols, afegim la Creme Fraiche o nata i ho triturem amb el batedor de mà
elèctric.
Tornem a introduir la crema en un pot al foc i afegim la
gelatina ben escorreguda i ho barregem amb una cullera de fusta i ho retirem
del foc una vegada s’hagi disolt la gelatina. Reservem una estona a temperatura
ambient i introduïm la crema de pèsols en un motlle de silicona i omplim ¾
parts de la seva capacitat, ho tapem amb paper film i ho deixem a la nevera
fins que es solidifiqui. Abans d’omplir la part del formatge convé congelar uns
10-15 minuts el motlle perquè la capa superior de la crema de pèsols estigui
dura. Amb ajuda d’una forquilla triturem el formatge feta i ho reservem. Traiem
el motlle del congelador i posem el formatge feta a sobre, agafem una petita
porció de formatge amb els dits i fem unes mini-hamburgueses i les posem a
sobre de la capa de crema de pèsols i pressionem amb la punta dels dits perquè
quedi ben plana i amb la forma del motlle. Tapem amb paper film I ho introduïm
al congelador. En un parell d’hores
ja tindrem els bombons congelats i així ho podrem desemmotllar fàcilment.
Una vegada hem
tret els bombons de pèsols i formatge feta, els pintem amb oli i ho deixem
descongelar uns 15-30 minuts a temperatura ambient. Posem en una
cullereta de presentació una mica de mel i a sobre el bombó.
Font: Les receptes d'en Miquel
Font: Les receptes d'en Miquel
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada