dissabte, 27 de desembre del 2014

CALAMARS FARCITS DE SOBRASSADA I ESPINACS AMB CREMA DE COLIFLOR





Ingredients per 4 persones:

8 calamars mitjanets
350 grams de ceba
400 grams d'espinacs
100gr. de sobrassada
25 gr de panses i pinyons
1 l de brou de peix
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Per la crema de coliflor

500 gr de coliflor
200 gr de ceba
100 ml d'aigua mineral
Sal
Pebre negre

Preparació:

Rentem els calamars, els traiem les butzes, la tinta i l'ós. Separem el cap de les potes i les aletes i ho tallem molt petit.
Tallem la ceba a la brunesa, en una paella amb 10 ml d'oli i la sofregim. Un cop estigui hi tirem el trossets de calamar i ho salpebrem. Quan hagi tret l'aigua, afegim les panses, els pinyons i els espinacs, nets, secs i trossejats. Salteu-ho fins que treguin tota l'aigua. Ho retirem de la paella i afegim 80gr de sobrassada esmicolada.
Omplim els calamars amb la farsa i els tanquem amb un escuradents.
En una paella amb una mica d'oli calent marqueu-los fins que quedin dauradets.
En una olla de fang o de ferro escalfeu el brou de peix i afegiu els 20 gr de sobrasssada restants. Introduïu-hi els calamarts a foc lent durant 30 minuts.
Per al cremós de coliflor: en una olla amb una mica d'oli daureu la ceba tallada a daus. Salpebreu-ho. Afegiu la coliflor, neta i tallada a trossos petits. Sofregiu-la 3 minuts i la salpebrem. Afegim 100 ml d'aigua i ho fem coure 25 minuts. Ho retirem del foc i afegim l'oli cru i ho triturem fins que quedi una textura cremosa de puré.
Servim el cremós a la base i posem a sobre els calamars sense l'escuradent i una miqueta de suquet.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada