Ingredients:
1 ceba
1 porro
2 grans d'all
700 grams de moniatos
1 l de brou de verdures
150 ml de nata líquida
2 cullerades de mantega
1-2 patates violetes
sal
pebre negre
2 branquetes d'alfàbrega
llavors de sèsam negre
oli d'oliva
Preparació:
Escaldeu les fulles d'alfàbrega i refresqueu-les inmediatament amb aigua i gel.
Escorreu-ho i tritureu-lo amb una mica d'oli d'oliva, coleu-lo amb un colador fi i ho reserveu.
Renteu les patates violetes, eixugueu-les i talleu-les finament amb l'ajuda d'una mandolina, fregiu-les amb oli d'oliva abundant i ben calent, poseu-les en un paper absorvent, saleu-les i reserveu-les.
Netegeu el porro i peleu la ceba, piqueu-los i sofregiu-los en una olla. Passats uns 10 minuts afegiu-hi el moniato tallat petit, continueu amb la cocció uns 10 minuts i mulleu-ho amb el brou de verdures.
Feu que arrenqui el bull i coeu-ho uns 20 minuts, tritureu-lo amb una batedora i afegiu la nata, salpebreu-lo i feu que torni a arrencar el bull. Si la crema queda molt espessa hi podeu afegir més brou.
Torneu a escalfar la crema i sense que arribi a bullir i afegiu la mantega, remenu-ho bé i serviu amb els xips de patata violeta, l'oli d'alfàbrega i unes llavors de sèsam negre.
Font: Les receptes de St. Hilari
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada