dilluns, 15 de setembre de 2014

AJOATAO AMB COULIS DE PIQUILLOS A L'OPORTO





Ingredients per l'ajoatao:
650 gr. de patates
1 rovell d'ou
Oli d'oliva verge
1 gra d'all
Sal

Pel coulis dels piquillos:
1 pot de pebrots del piquillo
2 grans d'all
Mig got de vi d'Oporto
Sal
Llavors de sèsam per decorar

Preparació:

Per fer el coulis, agafarem una paella i abocarem 4 o 5 cullerades d'oli i hi daurem els alls pelats i laminats. Un cop daurats, incorporem els pebrots del piquillo, juntament amb  el seu líquid, un polsim de sal i coeu-los a foc lent durant 30 minuts. A mida que es quedin sense líquid afegiu-hi, mica a mica, el vi d'Oporto. Un cop evaporat, retireu-los del foc i un cop fred, tritureu-los per tal d'obtenir una salsa ben fina. Reservar.

Per fer l'ajoatao, peleu les patates i poseu-les a coure en una olla amb aigua freda i sal. Un cop comenci a bullir deixar-les 20 minuts. Mentrestant, en una mà de morter, aixafeu l'all amb un pessic de sal. Un cop cuites les patates, escorreu-les i passeu-les en calent per un passapurés. Encara en calent, afegiu-hi l'all, l'ou i sense parar de remenar, amb una cullera de fusta, afegiu-hi, en un fil d'oli tant com les patates ens demanin, fins que quedin com un allioli de patata.

Finalment omplirem els gotets amb l'ajoatao, ho cobrirem amb una segona capa de coulis de pebrots. Per acabar ho decorarem amb una mica de llavors de sèsam.



Font: Les receptes de St. Hilari


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada