dimarts, 7 d’abril del 2015

CARXOFES A LA VINAGRETA DE VINAGRE BLANC



Ingredients per 3 persones:

6 carxofes
1 ceba
80 gr de panses
2 claus d'olor
Sal
Pebre negre en gra
Mig got de vinagre de vi blanc
2 gots d'aigua
1 got d'oli
1 llimona

Preparació:

Netegem les carxofes deixant només el cor i les posem en aigua i llimona perquè no s'oxidin i agafin mal color. Piquem la ceba ben petita i fina i la sofregim fins que quedi ben transparent, incorporarem el vinagre, l'aigua, la sal, el pebre, els claus, les panses i finalment els cors de carxofes. Ho hem de tindre a foc baix i amb la cassola ben tapada, durant una hora i mitja-dues, s'haurà d'anar controlant com estan les carxofes i si ja estàn cuites abans les retirarem.
Les emplatarem posant les carxofes, les panses amb alguns grans de pebre negre i per sobre una mica d'oli.


ALCACHOFAS A LA VINAGRETA DE VINAGRE BLANCO




Ingredientes para 3 personas:

6 alcachofas
1 cebolla
80 gr de pasas
2 clavos
Sal
Pimienta negra en grano
Medio vaso de vinagre de vino blanco
2 vasos  de aigua
1 vaso de aceite
1 limón

Preparación:

Limpiamos las alcachofas dejando solamente el corazón y las ponemos en agua y limón para que no se oxidan y cojan mal color. Picamos la cebolla bien pequeña y fina y la sofreímos hasta que quede bien transparente, incorporamos el vinagre, el agua, la sal, la pimienta, los clavos, las pasas y finalmente los corazones de alcachofas. Lo tenemos que tener a fuego bajo y la cazuela tiene que estar bien tapada durante una hora y media-dos, tendremos que ir controlando como están las alcachofas y si ya están cocidas antes las retiraremos.
Las emplateremos poniendo las alcachofas, las pasas y algunos granos de pimienta negra y por encima el aceite.

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