dilluns, 26 d’octubre de 2015

BUNYOLS DE MONIATO


Ingredients per 40 bunyols:

200 gr de farina de força
250 gr de moniato cuit
550 g d'aigua calenta
1 sobre de llevat de pa
1 cullerada de sucre
1 rovell
1 cullerada de canyella
Ratlladura de mitja llimona
Oli de girasol
Sucre avainillat

Preparació:

Posem en un bol per poder batre els següents productes: els moniatos cuits i pelats, l'aigua, el sucre, el sobre de llevat, la canyella, el rovell d'ou i la ratlladura de llimona. Ho triturem tot fins que ens quedi una massa homogènia. A continuació afegim la farina i la barregem amb les mans, és el millor ja que si ho fem amb una llengua ens costarà moltíssim. Un cop tenim la farina ben incorporada la tapem amb un drap. Ho deixem unes dues hores.
Un cop han passat les dues hores posem oli a escalfar i començarem agafant amb les mans petites porcions de massa i les posarem a coure. Deixem que s'enrosseixin i els anem traient del foc. Els posem en un paper de cuina i els arrebossem amb el sucre avainillat.Font: Ara cuina

BUÑUELOS DE BONIATOIngredientes para 40 buñuelos:

200 gr de harina fuerza
250 gr de boniato cocido
550 g de agua caliente
1 sobre de levadura de pan
1 cucharada de azúcar
1  yema
1 cucharada de canela
Ralladura de medio limón
Aceite de girasol
Azúcar avainillado

Preparación:

Ponemos en un bol para poder batir los siguientes productos: los boniatos cocidos y pelados, el agua, el azúcar, el sobre de levadura, la canela, la yema y la ralladura del limón. Lo trituramos todo hasta que nos quede una masa homogénea. A continuación añadiremos la harina y la mezclaremos con las manos, es lo mejor ya que si lo hacemos con una lengueta  nos costará muchísimo más. Una vez tengamos la harina bien incorporada la tapamos con un drapo. Lo dejamos unas dos horas.
Una vez hayan pasado las dos horas ponemos aceite a calentar y empezaremos cogiendo con las manos pequeñas porciones de masa y las pondremos a cocer. Dejaremos que se doren y los iremos sacando del fuego. Los pondermos en un papel de cocina y terminaremos rebozándolos con el azúcar avainillado.
3 comentaris: