dissabte, 9 de juliol de 2016

PASTÍS FRED DE SALMÓ I ESCALIVADA


Ingredients per a un pastís per 4-6 persones:

Pa bimbo sense crosta
2 albergínies grans
1 carbassó
1 ceba
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
3 tomàquets
1 llauna de tonyina
Pernil dolç
crema de llet
Maionesa
Salmó
Enciam
Sal
Oli d'oliva
Pebre negre
Enciam
Espàrrecs blancs (opcional)
Sèsam negre (opcional)

Preparació:

Primer de tot escalivarem una alberginia gran. La podem fer el dia anterior i així ja la tindrem feta. Un cop la tinguem cuita, la pelem i  la triturarem amb el pernil dolç, la crema de llet, sal, oli i pebre. Ho reservem.

Mentrestant farem la samfaina amb una albergínia, el carbassó, els pebrots, la ceba i els tomàquets, tot tallat ben petit. Quan estigui cuït ho triturem amb la llauna de tonyina. Ho reservem.

Folrem amb paper film el motlle rectangular. Col.loquem una capa de pa, damunt la crema de samfaina, una altre capa de pa i damunt la crema d'alberginia escalivada i així anem fent capes. Ho tapem amb paper film. Ho posem a la nevera amb un pes. Mínim 4 hores.

El desenmotllarem, li donem la volta i el cobrim amb maionesa. Afegim el salmó. Piquem enciam ben petit i ho posem als costats. Damunt posarem els espàrrecs blancs i tirarem una mica de sèsam negre.

Font: Maite Vallverdú blog Tasta'm




PASTEL FRÍO DE SALMÓN Y ESCALIVADA



 

Ingredientes para un pastel de 4-6 personas:

Pan bimbo sin crosta
2 Berenjenas
1 calabacín
1 cebolla
1 pimiento verde
1 pimiento rojo
3 tomates
1 lata de atún
Jamón dulce
Crema de leche
Mayonesa
Salmón
Lechuga
Sal
Pimienta negra
Aceite de oliva
Esparragos blancos (opcional)
Sésamo negro

Preparación:

Primero de todo pondremos a escalivar una berenjena al horno. Esto lo podemos hacer tranquilamente el día anterior y así ya lo tendremos preparado. Cuando esté escalivada la pelamos y la trituramos con el jamón en dulce, crema de leche, sal, pimienta negra y aceite de oliva. La reservamos.

A continuación haremos una samfaina con 1 berenjena, el calabacín, la cebolla, los pimientos y los tomates, todo cortado muy pequeño. Cuando esté lo trituramos con una lata de atún y lo reservamos.

Forramos con papel film un molde rectangular. Colocamos una capa de pan, encima la crema de samfaina, otra capa de pan y encima la crema de berenjena escalivada y así vamos haciendo capas. Lo tapamos con el papel film y lo ponemos a la nevera con un peso. Mínimo 4 horas.

Lo desmoldamos y le damos la vuelta, lo cubrimos con mayonesa y el salmón. Picamos las hojas de lechuga y las ponemos al lado. Decoraremos poniendo las puntas de los espárragos blancos y encima sésamo negro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada