dissabte, 5 de novembre de 2016

ENTREPÀ DE CALAMARS, AMB PA DE TINTA DE CALAMAR


Ingredients per a 4 persones:

500 gr de farina de força
1 cullerada de sal marina
150 ml d'aigua tèbia
25 gr de llevat fresc
4 sobrets petits que equival a una cullera de tinta de calamar o sèpia
3 calamars frescos no gaire grans
Farina especial de fritura de peixos
Fulles d'enciam
Pebrot escalivat o 1 pot de pebrotets vermells escalivats
Sal
Maionesa
Oli d'oliva

Preparació:

La masa del pa s'ha de fer pel matí si volem menjar l'entrepà de calamars per la nit.

En el bol de la batedora hi posem els 500 gr de farina força i la cullerada de sal marina. Remenarem perquè la sal quedi ben barrejada amb la farina.

Per altra banda posarem 150 ml d'aigua tèbia i disoldrem el llevat fresc, ho remenarem bé i ho tirarem dins del bol amb la farina. Agafarem la tinta del calamar o de la sèpia i la posarem també dins del bol i finalment una cullerada d'oli d'oliva. Posarem la pala plana i ho deixarem durant uns 5 minuts, com que vaig veure que estava una mica dura la masa hi vaig tirar una mica d'aigua si veiu que no cal aquest pas no el feu. Quan veiem que estigui tot integrat cambiarem la pala pel  ganxo amasador i ho tindrem uns 10 minuts. Un cop ho tinguem ho traiem i ho amasem amb les mans lleugerament, si us queda una mica enganxosa podeu tirar una mica de farina al marbre i anar amasant. Farem una bola i en un bol posarem una mica d'oli. Posem la bola a dins del bol i ho tapem amb paper film, ho deixem reposar 2 hores. Passat aquest temps partirem la masa i li donarem forma d'entrepà, em van sortir 4 entrepans
Agafem una bandeja de forn i posem paper vegetal, deixem els entrepans allà, els tapem i ho deixem reposar durant una hora.  Amb una fulla d'afaitar o un kutter farem uns talls a sobre del pa.

Preescalfarem el forn a 200º i ho deixarem 20 minuts.

Ara prepararem els calamars, així que els netejarem bé i els tallarem a rodanxes. Els salem i els deixem sobre un paper absorvent ja que així traurem l'aigua que ens ha quedat de netejar-los.

Els enfarinarem amb una farina especial de fritura per peixos, si no en teniu en podeu fer servir la farina normal. Els espolsem bé per retirar l'excès de farina.

En una cassola amb oli ben calent anem posant les anelles de calamar, quan estiguin les retirem.

Preparem l'enciam, rentant-lo i tallant-lo en juliana. Ho posarem en un plat i  posarem maionesa. Remenarem bé.

Prèviament haurem fet un pebrot escalivat o sinó com és el meu cas vaig comprar uns pebrots de piquillo escalivats.

Anirem a muntar el plat. Obrirem els entrepans, primer de tot posarem l'enciam, tallarem els pebrots a tires i els afegirem i al damunt les anelles de calamars. Ho acabarem amb maionesa.


Font: Las recetas de MJ


BOCADILLO DE CALAMARES, CON PAN DE TINTA DE CALAMARIngredientes para 4 personas:


500 gr de harina fuerza
1 cucharada de sal marina
150 ml de agua tibia
25 gr de levadura fresca
4 sobres pequeños que equivale a una cucharada de tinta de calamar o sipia
3 calamares frescos
Harina especial de fritura de pescados
Hojas de lechuga
Pimiento rojo al horno o 1 bote de pimiento
Sal
Mayonesa
Aceite de oliva

Preparación:

La masa del pan se tiene que hacer por la mañana si queremos comernos el bocadillo de calamares por la noche.

En un bol de la batidora ponemos los 500 gr de harina fuerza y una cucharada de sal marina. Mezclamos bien.

Por otra parte pondremos 150 ml de agua tíbia y disolveremos la levadura fresca, tiene que estar totalmente disuelta. La tiramos dentro del bol con la harina. Cogeremos la tinta de calamar o de sépia y la pondremos en el bol y finalmente una cucharada de aceite de oliva. Pondremos la pala plana y lo dejaremos unos 5 minutos, si vemos que la masa nos queda dura podemos tirar un poco de agua. Cuando vemos que ya está todo integrado cambiamos la pala por el gancho amasador y lo tendremos 10 minutos. Una vez lo tengamos lo sacamos y lo amasaremos ligeramente con las manos. Si vemos que nos queda enganchosa la masa podemos tirar un poco de harina en el mármol e ir amasando ligeramente. Haremos una bola. En un bol pondremos un poco de aceite y pondremos la bola de la masa dentro. Lo taparemos con papel film y lo dejaremos reposar 2 horas.

Pasadas las dos horas cortaremos la masa y daremos forma al pan.

Cogeremos una placa de horno, pondremos papel vegetal y encima el pan, lo taparemos y lo dejaremos reposar una hora. Pasada la hora con una cuchilla haremos cortes en el pan.

Precalentaremos el horno a 200º y dejaremos el pan 20 minutos.

Ahora prepararemos los calamares, así que los limpiaremos bien y los cortaremos a rodajas. Los salamos y los dejamos sobre un papel absorvente así sacan el agua que nos ha quedado de limpiarlos.

Los enharinamos con la harina especial de fritura de pescados, si no tenemos podemos utilizar harina de trigo. Los sacudimos para retirar el exceso de harina.

En una paella con el aceite bien caliente vamos poniendo las anillas de calamar, cuando estén hechas las retiramos.Preparamos la lechuga, lavamos las hojas y las cortamos en juliana. Lo pondremos en un plato y lo mezclaremos con mayonesa.

Previamente habremos hecho un pimiento al horno o sinó como es mi caso compré un bote de pimientos del piquillo escalivados.

Vamos a montar el plato. Abrimos los bocadillos, primero de todo pondremos la lechuga, cortaremos a tiras los pimientos y añadiremos encima las anillas de calamar. Terminamos poniendo mayonesa.

Fuente. Las recetas de MJ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada