dijous, 15 de gener del 2015

BAVARESA DE TORRÓ DE XIXONA






Ingredients per 8 persones:

Base:
175 gr praliné d'avellana
85 gr de xocolata de cobertura amb llet
50 gr d'arròs inflat amb xocolata

Mousse:
300 gr. de torró de Xixona
250 ml de nata per muntar
3 cullerades de sucre
4 fulles de gelatina
3 ous

Preparació:

Fondre la xocolata i barrejar-la amb el praliné fins que quedi homogeni. A continuació afegirem l'arròs inflat i ho barregem bé. Repartim la base pels motlles (jo vaig fer servir aros d'uns 8 cm) aixafant-la per tal que quedi una base ben plana.
Reservem a la nevera per tal que es solidifiqui.
Triturem amb el túrmix el torró, el sucre i els rovells d'ou fins que quedi un puré ben fí. Remullar la gelatina en aigua freda i dissoldre-la en una mica d'aigua calenta. Afegir-hi al torró i barrejar-la bé amb el túrmix. Muntar la nata i afegir-la amb compte a la  mescla del torró. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les suaument a la barreja vigilant que no s'abaixin. Repartir la mousse pels motlles a sobre de la base de xocolata i reservar a la nevera fins que qualli (unes 4 hores). Desemmotllar, decorar i servir ben fresqueta.


VERSIÓN EN CASTELLANO

Ingredientes para 8 personas:

Base:
175 gr de praliné de avellana
85 gr de chocolate de cobertura con leche
50 gr de arroz inflado con chocolate

Mousse:
300 gr de turrón de Jijona
250 ml nata para montar
3 cucharadas de azúcar
4 hojas de gelatina
3  huevos

Preparación:

Fundir el xocolate i mezclarlo con el praliné hasta que quede homogéneo.
Añadir el arroz inflado y mezclar bien. Repartir la base en los moldes (yo he utilizado unos aros de 8 cm de diámetro) aplastamos para que quedi una base bien plana. 
Reservamos en la nevera para que se solidifique.
Trituramos con el túrmix el turrón, el azúcar y las yemas hasta que quede un puré bien fino. Remojamos la gelatina con agua fría y la disolvemos con un poquito de agua caliente. Añadimos el turrón y lo mezclamos bien con el túrmix. A continuación montamos la nata y añadimos suavemente a la mezcla del turrón. Montamos las claras a punto de nieve y las añadimos suavemente a la anterior mezcla procurando que no se bajen. Repartir la mousse por los moldes encima de la base de chocolate y reservamos en la nevera hasta que cuaje (unas 4 horas). Desmoldamos, decoramos y la servimos bien fresquita.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada