dissabte, 11 de juny de 2016

GALTES DE PORC SENSE FEINA AMB VERDURES I PERA AVAINILLADA


Ingredients per a 2 persones:

2 galtes de porc si sou de bon menjar 4
3 pastanagues
200 gr de xampinyó laminat
2 cebes
1 ampolla de vi negre
2 cullerades de tomàquet fregit
2 peres Conferencia
1 l d'aigua
400 gr de sucre
Vainilla amb branca
Oli
Sal
Pebre negre

Preparació:

Primer de tot haurem de macerar les galtes de porc durant 24 hores. Sal-pebrarem les galtes.  Tallarem en juliana les pastanagues, la ceba i els xampinyons. En una bandeja posarem les galtes i les verdures i tirarem el vi negre. Ho deixem un dia a la nevera.

Farem l'almivar posant en una olla un litre d'aigua i els 400 gr de sucre. Pelarem les peres i les posarem a dins. Agafarem una vaina de vainilla i l'obrirem, traurem les llavors i les tirem a l'aigua, després la vainilla perquè acabi de donar-li més gust. Les heu de tindre fins que veieu que están tendres, jo les vaig tindre uns 40 minuts, dependrà del tipus de pera. Com sabren que ja estàn fetes? amb un punxó o ganivet punxarem. Si están les retirem del foc i ho deixem amb el seu suc fins a montar el plat. Retirem la vaina ja que la necessitem per presentar el plat.

Traurem de la nevera les galtes, reservarem les galtes en un plat. Traurem les verdures de la bandeja i deixarem reduïr el ví a la meitat veurem que fa una escuma, l'hem de treure ja que són impureses. Marcarem les galtes de porc en una paella. Amb el mateix oli fregirem una mica les verdures. A continuació les posem en una bandeja de forn amb les galtes, el ví reduït, dues cullerades de tomàquet fregit i uns grans de pebre negre. Posem el forn a 180º i ho deixem coure durant una hora i quart, dependrà del gruix de la carn. 

Desosarem les galtes de porc, amb un ganivet pla enganxat a l'ós. Si voleu no cal que ho feu aquest pas. En una olla posem les verdures amb el ví i ho deixem reduïr  i posarem oli d'oliva per lligar la salsa. Un cop ho tinguem posem les galtes de porc i les deixarem coure una estoneta més a foc lent.

Emplatarem posant la galta, a sobre la salsa i per acabar la pera amb un tros de vaina.

Font. Bavette (reversionat)


CARRILLERAS DE CERDO SIN TRABAJO CON VERDURAS Y PERA AVAINILLADAIngredientes para 2 personas:

2 carrilleras de cerdo o 4 si son de comer
2 zanahorias
200 gr de champiñón laminado
2 cebollas
1 botella de vino
2 cucharadas de tomate concentrado
2 peras Conferencia
1 l. de agua
400 gr de azúcar
Vainilla (Vaina)

Aceite
Sal
Pimienta negra

Preparación:

Primero de todo tendremos que macerar las carrilleras durante 24 horas. Sal-pimentamos las carilleras. Cortamos en juliana las zanahorias, la cebolla y los champiñones. En una bandeja pondremos las carrilleras y las verduras y pondremos el vino negro. Lo dejaremos macerar todo un día en la nevera.

Haremos el almíbar poniendo en una olla un litro de agua y 400 gr de azúcar. Pelaremos las peras y las pondremos dentro. Cogeremos una vaina de vainilla y la abriremos, sacaremos las semillas y las tiraremos en el agua, también pondremos la vaina para que le dé más gusto. Tienen que estar sobre unos 40 minutos, dependerá del tipo de pera. ¿Cómo sabremos que están al punto? con un punzón o con un cuchillo pincharemos. Si están las retiramos del fuego y las dejamos con el almíbar, retiramos la vaina ya que la necesitaremos para emplatar.

Sacaremos de la nevera las carilleras,  las reservamos en un plato. Sacamos las verduras de la bandeja y dejamos reducir el vino a la mitad, veremos que hace una espuma, la tenemos que sacar ja que son impurezas. Marcaremos las carrilleras en una paella. Con el mismo aceite freiremos las verduras. A continuación las pondremos en una bandeja de horno con las carrilleras, el vino reducido, dos cucharadas de tomate frito y unos granos de pimienta negra. Pondremos el horno a 180º y lo dejamos cocer durante una hora y cuarto, dependerá del grosor de la carne.

Deshuesaremos las carrilleras, con un cuchillo plano enganchado al hueso. Si no queréis hacer este paso podéis ponerlas con el hueso. En una olla ponemos las verduras con el vino y lo dejamos reducir, pondremos aceite de oliva para ligar la salsa. Una vez lo tengamos pondremos las carrilleras y las dejaremos cocer un rato más a fuego lento.

Emplataremos poniendo la carrilera, encima la salsa y para terminar la pera con un trozo de vaina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada