diumenge, 26 de juny del 2016

SALMOREJO A LA MEVA MANERA



Ingredients per a 4 persones:


1 quilo de tomàquets vermells madurs de pera
200 gr de pa dur
200 ml d'oli d'oliva
Aigua
Glaçons
1 o 2 alls
Sal
2 ous
Pernil tallat

Preparació:

Primer de tot prepararem un bol gran amb aigua ben freda i glaçons, ja que haurem de tirar els tomàquets un cop bullits.

Posem a escalfar aigua. Fem una creu a la base dels tomàquets perquè així es puguin pelar millor. Els posem a bullir durant 1 minut. Tirem els tomàquets al bol amb aigua i gel. Els anem pelant.

Tallem el pa a trossos petits i els posem en un got de túrmix, tallem el tomàquet i el posem a sobre del pa perquè s'impregini. Afegim mitja cullerada de sal. Ho deixem entre 20-30 minuts. Pelem un all i li traiem el cor, el tallem a trossets petits i el posem damunt el tomàquet. 

Passats els 20-30 minuts afegim l'oli d'oliva i ho pasem pel túrmix, corretgim de sal i si veiem que ens cal una mica més d'all hi podem posar un altre treient-li el cor. Ho posem a la nevera fins l'hora de servir.

Finalment farem els ous durs i picarem finament el pernil.

Emplatarem posant el salmorejo, damunt una mica de pernilet, unes rodanxes d'ou dur i unes gotes d'oli d'oliva.



SALMOREJO A MI MANERA

Ingredients per a 4 persones:

1 kilo de tomates rojos maduros
200 gr de pan duro
200 ml de aceite de oliva
Agua
Hielo
1 o 2 ajos
Sal
2 huevos
Jamón cortado

Preparación:

Primero de todo preparamos un bol grande con agua bien fría y hielo, ya que tendremos que poner los tomates una vez estén hervidos.

Ponemos a calentar el agua. Hacemos una cruz en la base de los tomates para que así los podamos pelar mejor. Los ponemos a hervir durante 1 minuto. Tiramos los tomates al bol con agua y hielo. Los vamos pelando.

Cortamos el pan a trozos pequeños y los ponemos en un vaso de túrmix, cortamos el tomate y lo ponemos encima del pan para que se impregne. Añadimos media cucharita de sal. Lo dejamos entre 20-30 minutos. Pelamos un ajo  y le sacamos el corazón, lo cortamos a trocitos y lo ponemos encima del tomate.

Pasados los 20-30 minutos añadimos el aceite de oliva y lo pasamos por el túrmix, añadimos sal si conviene y si vemos que necesitamos añadir más ajo, le ponemos otro más quitando el corazón. Lo ponemos a la nevera hasta la hora de servir.

Finalmente haremos los huevos duros y picaremos el jamón finito.

Emplataremos poniendo el salmorejo, encima un poco de jamón, unas rodajas de huevo duro y unas gotas de aceite de oliva.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada