diumenge, 8 de juny de 2014

CUA DE BOU AMB MANTELLINA





Ingredients:

1 kg de cua de bou
1 pastanaga
1 ceba
1 porro
1 cabeça d’alls
1 l de vi negre
2 cullerades de salsa de tomàquet
1 l d’aigua
4 fulls de mantellina
1 cullerada de salsa de soja
Oli
Sal i pebre

Preparació:

Tallem la cua en talls de dos dits i ho posem en una cassola amb el vi. Deixar-ho marinar a la nevera un parell de dies.
Sofregirem amb una cassola l’all laminat, la ceba, el porro i la pastanaga, tot tallat a dauets.
En una paella amb una mica d’oli fregim la cua de bou, ja salpebrada. Quan estigui daurada, la posem al cassó de les verdures juntament amb la salsa de tomàquet, el ví negre que teniem macerada la cua i una mica de sal i ho deixem coure durant 30 minuts. Després afegim l’aigua i la soja i ho deixem coure tot junt durant dues hores. Seguidament, colem la salsa, reservem-la i reservem la cua de bou en un plat.
A continuació, cobrim un motllo amb la mantellina, omplim-ho amb la cua de bou desossada, emboliqueu-ho amb la mantellina, deixeu-ho reposar 20 minuts a la nevera, desemmotlleu-lo i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli. Quan estigui dauradet, ho posem en una safata i ho deixem coure al forn durant 15 minuts a 180 graus.

Per acabar, emplatem, posem la cua de bou a sobre i salseu-lo tot amb la salsa de la cocció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada