dilluns, 23 de juny del 2014

CULLERETA DE BOMBÓ DE PÈSOL I FORMATGE FETA



Ingredients per 12 bombons:

100 gr de pèsols frescos

125 ml e llet

25 ml de creme fraiche (o nata líquida)

Sal – pebre - Oli

2 fulles de gelatina

Formatge feta (calculem 2 daus per bombó)

Mel



Preparació:

Saltegem els pèsols amb una miqueta d’oli, durant uns 5 minuts. Salpebrem i ho reservem en un bol. A continuació hidratem les dues fulles de gelatina en un bol amb aigua freda durant 4-5 minuts.

Posem a escalfar la llet i quan veiem que comença a bullir  ho tirem en el bol on tenim els pèsols, afegim la Creme Fraiche o nata i ho triturem amb el batedor de mà elèctric.

Tornem a introduir la crema en un pot al foc i afegim la gelatina ben escorreguda i ho barregem amb una cullera de fusta i ho retirem del foc una vegada s’hagi disolt la gelatina. Reservem una estona a temperatura ambient i introduïm la crema de pèsols en un motlle de silicona i omplim ¾ parts de la seva capacitat, ho tapem amb paper film i ho deixem a la nevera fins que es solidifiqui. Abans d’omplir la part del formatge convé congelar uns 10-15 minuts el motlle perquè la capa superior de la crema de pèsols estigui dura. Amb ajuda d’una forquilla triturem el formatge feta i ho reservem. Traiem el motlle del congelador i posem el formatge feta a sobre, agafem una petita porció de formatge amb els dits i fem unes mini-hamburgueses i les posem a sobre de la capa de crema de pèsols i pressionem amb la punta dels dits perquè quedi ben plana i amb la forma del motlle. Tapem amb paper film I ho introduïm al congelador. En un parell d’hores ja tindrem els bombons congelats i així ho podrem desemmotllar fàcilment.

Una vegada hem tret els bombons de pèsols i formatge feta, els pintem amb oli i ho deixem descongelar uns 15-30 minuts a temperatura ambient. Posem en una cullereta de presentació una mica de mel i a sobre el bombó.


Font: Les receptes d'en Miquel
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada