divendres, 13 de març del 2015

GOTET DE GELATINA DE TOMÀQUET ESCALIVAT I MOUSSE D'ALBERGINIA





Ingredients per 6 gotets:

Tomàquets xerry
3 anxoves del cantàbric

Gelatina de tomàquet

1 i 1/2 fulls de gelatina
4-5 tomàquets vermells
Sal
Pebre

Mousse d'alberginia

1 Alberginia
1 clara d'ou
1 full de gelatina
sal
Oli d'oliva

Preparació:

Primer de tot escalivarem els tomàquets i l'alberginia. Ho posem en una plata al forn a 180º fins que estan cuits. Ho reservem.
Ara farem la gelatina de tomàquet:  Posarem en un bol aigua freda i li tirarem la fulla de gelatina .Traieu les llavors i la pell dels tomàquets escalivats, tritureu-los i tamiseu-los. Rectifiqueu de sal. Posarem en un bol un parell de cullerades de tomàquet i l'escalfarem al microones a continuació hi posem a dins la gelatina fins que veiem que està desfeta. L'afegirem en el tomàquet tamisat. Omplim els gotets i els reservem a la nevera.
Per la mousse d'alberginia, primer hem de posar un full de gelatina en un bol d'aigua calenta. Pelem l'alberginia i la triturem juntament amb l'aigua amb la gelatina ja dissolta i un rajolí d'oli d'oliva. Rectifiquem de sal.
Muntem les clares a punt de neu i ho barregem amb l'alberginia emulsionada.
Traiem de la nevera els gotets amb la gelatina de tomàquet escalivat ja solidificada i posem a sobre la mousse d'alberginia. Posem uns trossets de tomàquet xerry, un filet d'anxova i tirem al damunt una miqueta de l'oli de les anxoves.

Font: Les receptes de Sant Hilari


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada