dilluns, 30 de març de 2015

BACALLÀ GRATINAT SOBRE NIU D'ESPINACS I CREMA DE MELIngredients per 2 persones:

2 trossos de morro de bacallà
50 gr de farina
1/4 l. nata líquida
1 tassa de mel
1/2 kg d'espinacs frescos
25 gr de formatge sec ratllat
Oli
Sal
1 fulla de llorer
Nou moscada

Preparació:

Primer de tot bullirem els espinacs amb aigua salada durant 3 minuts. És només escaldar-los ja que els frescos són molt tendres i ho deixem escòrrer. Els posem en un bol amb aigua ben freda perquè no perdin aquest verd. Posem a escalfar una paella amb oli i quan estigui calent hi tirem els espinacs ben escorreguts.
En una olla col.loquem el bacallà cobert d'aigua i amb una fulla de llorer. Quan estigui a punt d'arrencar el bull, l'apartem del foc i ho tapem. Al cap d'uns 4 minuts, traurem els talls de bacallà i els deixarem damunt d'un paper absorvent.
En una altre cassola, enrossim la farina amb una mica d'oli. A poc a poc i remenant hi afegim 3/4 l d'aigua d'escaldar el bacallà. Posem la nata líquida i la mel. Deixem que arrengui el bull i hi tirem la nou moscada, rectifiquem de sal. Si la voleu més espesa deixeu-la una estona més.
En una plata farem un llit amb aquesta crema, els espinacs a sobre i els talls de bacallà. Ho cobrirem tot amb la crema que ens ha sobrat i per damunt ratllarem el formatge, finalment, ho gratinem al forn.


BACALAO GRATINADO SOBRE NIDO DE ESPINACAS Y CREMA DE MIEL

Ingredientes para 2 personas:

2 trozos de morro de bacalao
50 gr de harina
1/4 l. nata líquida
1 taza de miel
1/2 kg de espinacas frescos
25 gr de queso seco rallado
Aceite
Sal
1 hoja de laurel
Nuez moscada

Preparación:

Primero de todo herviremos las espinacas con agua salada durante 3 minutos. Los ponemos en un bol con agua bien fría para que no pierdan su verdor. Ponemos a calentar una paella con aceite y cuando esté bien caliente tiramos las espinacas bien escurridas
En una olla colocamos el bacalao cubierto de agua y una hoja de laurel. Cuando esté a punto de hervir, lo apartamos del fuego y lo tapamos. Al cabo de unos 4 minutos, sacamos el bacalao y los dejamos encima de un papel de cocina absorbente.
En otra cazuela, freímos la harina con un poco de aceite. Poquito a poco y removiéndolo añadiremos 3/4 l de agua con la que hemos hervido el bacalao. Ponemos la nata líquida y la miel. Dejamos que hierva  y tiramos la nuez moscada, rectificamos de sal. Si la queréis más espesa lo dejáis un rato más.
En una plata pondremos una cama con esta crema, las espinacas encima y el trozo de bacalao. Lo cubrimos todo  con la crema que nos ha sobrado, encima ponemos el queso rallado y finalmente lo gratinamos al horno.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada