dimecres, 2 de desembre del 2015

BOMBONS DE GORGONZOLA SOBRE GALETA DE PA DE MOTLLE I MELMELADA DE MÓRES



Ingredients per a 20 bombons:

200 ml de nata per a muntar
2 fulles de gelatina
75 gr de formatge gorgonzola
60 gr de melmelada de móres
Pa de motlle
Flors seques (pètals de blauet i pètals de calèndula) sosa.cat
Sal

Preparació:

Posarem una fulla de gelatina amb aigua freda perquè s'hidrati durant uns 10 minuts.
Posem a escalfar en una cassola 100 ml de nata amb una mica de sal i el formatge a trossos. Anirem remenant fins que el formatge s'hagi dissolt totalment. Incorporem la gelatina ben escorreguda i ho batrem.
Omplim els motllos de bombons 3/4 parts ja que haurem de posar  la melmelada. Ho deixem refredar a temperatura ambient. Després ho posem al congelador.
Quan estigui congelat, repetirem l'operació amb la melmelada de mores però sense la sal i acabarem d'omplir els motllos.
Farem la galeta amb el pa de motlle, estirarem amb un corró una llesca de pa fins a deixar-ho ben prim. Tallarem amb motlles de galetes un centímetre més gran que el motllo de bombons. Ho posarem al forn a 180º fins que quedin cruixents.
Desenmotllarem els bombos i els deixarem a temperatura ambient entre 15 i 25 minuts. 
Finalment, posarem els bombons sobre el pa cruixent i afegirem unes flors seques.


Font: La cuina de l'Eri


BOMBONES DE GORGONZOLA SOBRE GALLETA DE PAN DE MOLDE Y MERMELADA DE MORAS




Ingredientes para unos 20 bombones:

200 ml de nata para montar
2 hojas de gelatina
75 gr de queso gorgonzola
60 gr de melmelada de moras
Pan de molde
Flores secas (pétaos de aciano secos y pétalos de calendula)
Sal

Preparación:

Pondremos una hoja de gelatina con agua fría para que se hidrate durante unos 10 minutos.
Ponemos en un cazo 100 ml de nata con un poquito de sal y el queso gorgonzola a trocitos. Vamos removiendo hasta que el queso se haya disuelto por completo. Incorporamos la gelatina bien escurrida y lo batimos.
Llenamos los moldes de los bombones una 3/4 partes ya que luego tenemos que poner la melmelada. Lo dejamos refriar a temperatura ambiente. Ponemos después al congelador.
Cuando esté congelado, repetiremos la operación con la melmelada de moras pero sin la sal y terminaremos de llenar los moldes.
Vamos a hacer la galleta de pan de molde, estiramos una rebanada de pan de molde con el rodillo, lo tenemos que dejar bien fino. Cortamos con moldes de galletas (o lo que tengamos a mano) un centímetro más grande que el molde de los bombones. Ponemos al horno a 180º hasta que queden crujientes.
Desmoldaremos los bombones y los dejamos a temperatura ambiente durante 15-25 minutos. Pondremos el bombón sobre el pan crujiente y para terminar las flores secas.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada