divendres, 15 de gener del 2016

JARRET DE XAI A LA MOSTASSA A LA MEL

 

Ingredients per dues persones:
2 jarrets de xai
2 cullerades de mostassa a la mel MAILLE
2 pastanagues
2 alls
1 ceba
3 tomàquets madurs
1 got de vi
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Farigola
Romaní

Per caramel.litzar les pomes:
2 pomes Gran Smith
Sucre 
Mantega

Per fer el puré de patata:
200 gr de patata
40 gr de mantega
Sal
Pebre negre

Per decorar:
2 tomàquets Cherry
Pebre rosa - Pebre negre en grà (o qualsevol que tingueu)
Sal negra
Romaní fresc
Julivert

Preparació:

Primer de tot pelarem i tallarem les pastanagues a daus, les cebes i els tomàquets madurs, tot a daus.
Col.loquem en una bandeja de forn els dos jarrets, els salpebrem i afegim les pastanagues, les cebes i els tomàquets. Aplicarem la mostassa de mel sobre la carn del xai, l'untarem bé, posem oli d'oliva, el romaní, la farigola i el ví blanc. Ho deixem macerar a la nevera durant unes 6 hores.
Traiem els jarrets de la bandeja i els marquem en una paella fins que es dori per tots els costats. Ho posem a la mateixa banda i ho coem al forn a 150º durant 3 hores, fins que veiem que el xai està tendre, anirem donant-li la volta.
Un cop ho tinguem, reservarem els jarrets i la salsa la passarem en una olla i la reduïm al foc fins a la meitat. La passem pel col.lador xinès i ens quedem amb la salsa. Ho reservem.

Per al puré de patates:

En una olla amb aigua i sal bullirem les patates pelades i quan estiguin les aixafarem amb una forquilla. Afegim la mantega en pomada, si la mantega està freda la posem al microones uns segons, ho salpebrem. Col.loquem  el puré en motlles perquè agafin la forma.

Per la poma caramel.litzada:

Agafarem la poma, la pelem i la tallem a grills fins, desfem el sucre en una paella fins que es torni un caramel fosc, afegim els grills de poma i la mantega, anem saltejant fins que es caramel.litzi la poma. Reservem.
Finalment montarem el plat, primer de tot tornarem a escalfar el xai al forn, un cop el tinguem posarem els grills de poma a la base, a sobre el jarret i hi tirem la salsa prèviament escalfada per sobre.
Posarem el puré amb els pebres, la sal negre, el julivert i el tomàquet cherry tallat.

Font: Bavette

JARRETE DE CORDERO A LA MOSTAZA A LA MIEL

 
Ingredientes para dos personas:

2 jarretes de cordero
2 cucharadas de mostaza a la miel MAILLE
2 zanahorias
2 ajos
1 cebolla
3 tomates maduros
1 vaso de vino
Aceite de oliva
Sal
Pimienta negra
Tomillo
Romero

Para caramelizar las manzanas:
2 manzanas Gran Smith
Azúcar
Mantequilla

Para el puré de patatas:
200 gr de patatas
40 gr de mantequilla
Sal
Pimienta negra

Para decorar:
2 tomates Cherry
Pimienta rosa - pimienta negra en grano (o cualquier tipo de pimienta que tengáis)
Sal negra
Romero fresco
Perejil

Preparación:

Primero de todo pelaremos y cortaremos a dados las zanahorias, la cebolla y los tomates maduros.
Colocaremos en una bandeja de horno  los dos jarretes, salpimentamos y añadimos las zanahorias, la cebolla y los tomates, aplicaremos la mostaza sobre la carne del cordero, lo untaremos bien, añadimos el aceite de oliva, el romero, el tomillo y el vino blanco.
Lo dejamos macerar unas 6 horas en la nevera.
Sacamos los jarretes de la bandeja y los marcamos por todos los lados hasta que estén dorados. Los ponemos en la misma bandeja y lo ponemos al horno a 150º durante 3 horas, hasta que la carne del cordero esté tierna.  Tenemos que ir dando la vuelta a los jarretes.
Una vez estén hechos los reservamos, la salsa la pasamos en una olla y la reducimos al fuego hasta la mitad. La pasamos por un colador chino. Reservamos la salsa.

Para el puré de patata:

En una olla con agua y sal ponemos las patatas peladas, cuando estén las aplastaremos con un tenedor  o las pasamos por el pasapurés. Añadimos la mantequilla en pomada, si la mantequilla está fría la ponemos al microondas unos segundos  y lo salpimentamos. Colocamos el puré en moldes para que cojan forma.

Para la manzana caramelizada:

Cogemos la manzana, la pelamos y la cortamos en gajos bien finos, deshacemos el azúcar en la paella hasta que se forme un caramelo oscuro, añadimos los gajos de manzana y la mantequilla, vamos revolviendo hasta que se caramelize la manzana. Reservamos.

Finalmente montaremos el plato, primero pondremos el cordero al horno ya que estará frío, darle un golpe de calor. En la base del plato pondremos los gajos de manzana, encima el jarrete y tiramos la salsa previamente calentada por encima. Pondremos el puré com las pimientas, la sal negra, el perejil y el tomate cherry cortado.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada