dilluns, 11 d’abril de 2016

AMANIDA DE RUCA, POP, XAMPINYONS I VINAGRETA DE SOBRASSADA AMB MEL I PINYONS






Ingredients per a 4 persones:

200 gr de ruca
400 gr de pota de pop cuit
Un grapat de pinyons
Sal
Oli d'oliva verge

Per la vinagreta:
20 gr de sobrassada
20 gr de mel
15 ml de vinagre balsàmic
35 ml d'oli d'oliva

Preparació:

Tallem a rodanxes les potes de pop cuites i les marquem en una planxa o en una paella amb una mica d'oli. Les reservem posant-hi sal i oli.

En una paella calenta saltem els pinyons fins que estiguin daurats.

Per la vinagreta:

Escalfem la mel per trencar la cristal.lització. En una paella desfeu la sobrassada. En un vas de túrmix, barregem l'oli, el vinagre, la mel i la sobrassada. S'ha de servir al moment i una mica tèbia.

Muntarem el plat, posarem un llit de ruca neta i seca, tallarem els xampinyons a làmines, posarem el pop, els pinyons i ho amanirem amb la vinagreta de sobrassada i mel.


Font. Revista Cuina


ENSALADA DE RÚCULA, PULPO, CHAMPIÑONES Y VINAGRETA DE SOBRASADA DE MIEL











Ingredientes para 4 personas:

200 gr de ruca
400 gr de patas de pulpo cocido
Un puñado de piñones
Sal
Aceite de oliva

Para la vinagreta:
20 gr de sobrasada
20 gr de miel
15 ml de vinagre balsámico
35 ml de aceite de oliva

Preparación:

Cortamos en rodajas las patas del pulpo cocido y las marcamos en una plancha o en una paella con un poco de aceite. Una vez las tengamos, las retiramos y le ponemos sal y un chorrito de aceite.

En una paella caliente, salteamos los piñones hasta que estén dorados.

Para la vinagreta:

Calentamos la miel para romper la cristalización. En un paella, deshacemos la sobrasada. En un vaso de túrmix mezclamos el aceite, el vinagre, la miel y la sobrasada; es para servirla al momento y un poco tebia.

Emplataremos, poniendo una cama de rúcula limpia y seca, encima ponemos el pulpo, los champiñones laminados y los piñones. Aliñaremos con la vinagreta de sobrasada y miel.



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