dissabte, 30 d’abril de 2016

DAUS D'ARRÒS AMB LLET AMB CREMA DE TORRÓ


Ingredients per a 4 persones:
Oli de gira-sol

Per a l'arròs amb llet:

60 gr d'arròs
aigua
500 ml de llet sencera
70 gr de sucre
7 gr d'agar-agar
1 canó de canyella
pela d'1 llimona
pela d'1 taronja
2 brioxos
farina
2 ous

Per la crema de torró de xixona:

1 pot de crema de torró ( gadgets de cuina)
200 gr de llet sencera


Preparació:

El dia anterior a fer el postre posarem els brioxos al congelador. 

A continuació farem l'arròs amb llet, cobrim l'arròs amb aigua i feu que arrenqui el bull. Ho escorrem.

Coem l'arròs a foc lent amb la llet, la pela de llimona, la de taronja, la canyella i el sucre, un mínim de 25 minuts.
Ho passem pel túrmix. Afegim l'agar-agar i ho escalfem fins a 90º sense parar de remenar. Ho estirem amb una safata d'alumini, jo ho vaig fer amb aquestes allargades de fer brownies. Ho deixem a la nevera durant unes 3 hores. Passades aquestes tres hores ho tallem a daus d'uns 2 x 2 cm més o menys.

Agafem els brioxos del congelador i els ratllarem, semblarà com si fos pa ratllat. Arrebossem els daus d'arròs amb llet passant-los primer per farina, ou batut i el briox. Ho reservem a la nevera.

Ara farem la crema de torró xixona: com que és abril aquestes dates no hi han turrons i menys de xixona vaig comprar a Gadgets de cuina un pot de crema de turró de xixona. Així que barregem en un cassó la crema de turró i la llet i quan tinguem una crema semilíquida ho deixem refredar.

Muntarem el postre, fregint els daus d'arròs amb oli de gira-sol a uns 160º. Ha d'estar ben calent l'oli i jo els vaig fer de dos en dos, és qüestió d'uns segons per banda. Els escorrem sobre un paper absorvent. Posem en una cassoleta la crema de turró i a sobre els daus d'arròs amb llet.


Font: Revista cuina  Nº 180


CROQUETAS DE ARROZ CON LECHE CON CREMA DE TURRÓN DE JIJONA

Ingredientes para 4 personas:
Aceite de girasol

Para el arroz con leche:

60 gr de arroz
Agua
500 ml de leche entera
70 gr de azúcar
7 gr de agar agar
1 rama de canela
1 piel de naranja
1 piel de limón
2 brioches
Harina
2 huevos

Para la crema de turrón de Jijona:

100 gr de turrón de Jijona (1 bote de crema de turrón Jijona)
200 gr de leche entera

Preparación:

El dia anterior cogeremos los brioches y los congelaremos.

A continuación haremos el arroz con leche, cubriendo el arroz con agua hasta que hierva. Lo escurrimos.

Cocemos el arroz a fuego lento con la leche, la piel de naranja, la de limón, el azúcar y la canela durante unos 25 minutos.

Pasamos por el túrmix, añadimos el agar agar y lo calentamos hasta que llegue a los 90º sin parar de remover. Lo estiramos en una bandeja de aluminio, yo lo hice con una alargada de hacer brownies. Lo dejamos a la nevera durante unas 3 horas. Pasadas estas 3 horas lo cortamos a dados de unos 2 x 2 cm.

A continuación sacamos los brioches del congelador y los rallamos y nos queda como si fuera pan rallado. Cogeremos los dados de arroz y los rebozaremos con harina, huevo batido y el briox rallado. Lo reservamos en la nevera.

Para la crema de turrón, como en esta época ya no hay turrones y menos de Jijona yo compré un bote de crema de turrón de Jijona en Gadgets de cuina, así que mezclaremos la crema con la leche y la calentaremos hasta obtener una crema semilíquida. La reservamos.

Montaremos el postre, primero de todo freiremos los dados  de arroz en aceite de girasol, tiene que estar bien caliente,yo recomiendo hacerlo de dos en dos, ya que son pocos segundos que tiene que freirse, el aceite tiene que estar a 160º. Los ponemos encima de un papel de cocina absorvente. Pondremos en una cazuelita la crema de turrón y encima los dados de arroz con leche.Font: Revista Cuina nº 180

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada