dimarts, 17 de maig del 2016

ESTOFAT DE SÍPIA AMB PATATES I PÈSOLS DEL MARESME





Ingredients per a 4 persones:

1 sipia gran
1 ceba gran
Mig quilo de pèsols del Maresme
4 patates grans
Aigua
Oli d'oliva verge
Sal

Preparació:

Tallarem la ceba ben fina i la posarem en una cassola amb oli d'oliva, la deixarem coure fins que estigui ben rossa. A continuació hi posarem la melsa de la sípia i ho deixarem coure. La melsa ens potenciarà el gust de l'estofat.

Mentrestant netejarem la sípia, la tallarem i la tirarem a la cassola. La deixarem coure una estoneta, que agafi color. 

Pelarem les patates i les partirem, així la farina que porta la patata estarà en el suc i ens servirà per espessir-lo. També hi posem els pèsols. Donem unes quantes voltes i finalment tirarem l'aigua. No ha de cubrir tot l'estofat ja que sinó ens quedaria massa aigualit. Ho deixem que faci xup-xup fins que s'hagi reduït i viem que la patata ja està al punt. Per finalitzar li donarem el toc de sal necessari, ho deixem un parell de minuts més i ja podrem emplatar.


ESTOFADO DE SEPIA CON PATATAS Y GUISANTES


Ingredientes para 4 personas:

1 sepia grande
1 cebolla grande
Medio kilo de guisantes 
4 patatas grandes
Agua
Aceite de oliva
Sal

Preparación:

Cortaremos bien fina la cebolla y la pondremos en una cazuela con aceite de oliva hasta que veamos que está tierna. A continuación pondremos el bazo de la sípia que es la bolsa de color marrón. Lo dejaremos cocer, esto nos potenciará el gusto del estofado.

Mientrastanto limpiaremos la sepia y la cortaremos, la ponemos en la cazuela y la dejaremos cocer hasta que coja color.

Pelaremos las patatas y las partiremos, o sea que no las terminaremos de cortar con el cuchillo, así la harina que tiene la patata se quedará en el estofado y será un espesante. Las pondremos en la cazuela junto con los guisantes, le daremos unas vueltas y a continuación le pondremos el agua, a ser posible que no cubra el estofado ya que nos quedaría muy líquido. Lo dejamos que haga chup chup hasta que se haya reducido y veamos que la patata está al punto. Para finalizar le daremos un toque de sal necesario, lo dejamos un par de minutos más y ya podremos emplatar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada