divendres, 11 de març de 2016

GOTET DE CREMA DE CEBA CARAMEL.LITZADA AMB FIDEUS D'ARRÒS XINOS I CRUIXENT DE GAMBA


Ingredients:

10 cebes de figueres
1 porro
crema de llet
1.5 l d'aigua
Sal
Gambes
Fideus d'arròs xinos
Clara d'ou
Sal maldon

Preparació:

En una cassola a foc lent amb un bon raig d'oli d'oliva ofeguem la ceba amb el porro tallats en juliana durant 1 hora fins a obtenir una ceba molt daurada. Afegim el litre i mig d'aigua i ho deixem reduir a foc viu durant uns 25 minuts. A continuació tirem la crema de llet i deixem que es faci uns minuts.

Pelem les gambes i les banyem amb la clara d'ou acabada de batre amb una miqueta de sal.  L'arrebossem amb els fideus d'arròs lleugerament tallats i ho fregim en oli d'oliva ben calent. Reserveu-ho sobre paper de cuina absorvent i les salem amb sal maldon.

Muntarem el gotet, posant la sopa de ceba i ho acompanyem amb les gambes embrotxetades.


Font: Les receptes de Sant Hilari


VASITO DE CREMA DE CEBOLLA CARAMELIZADA CON FIDEOS DE ARROZ CHINO Y CRUJIENTE DE GAMBA



Ingredientes:

10 cebollas rojas
1 porro
Crema de leche
1.5 l de agua
Sal
Gambas
Fideos de arroz chinos
Clara de huevo
Sal maldon

Preparación:

En una cazuela a fuego lento ponemos un buen chorro de aceite de oliva pochamos la cebolla y el porro cortados en juliana durante 1 hora hasta obtener una cebolla muy dorada. Añadimos el litro y medio de agua y lo dejamos reducir a fuego vivo durante unos 25 minutos. A continuación tiramos la crema de leche y lo dejamos cocer unos minutos.

Pelamos las gambas y las bañamos con la clara de huevo recién batida con un poquito de sal. Las rebozamos con los fideos de arroz ligeramente cortados y lo freímos en aceite de oliva bien caliente. Lo reservamos sobre papel de cocina absorvente y las salamos con sal maldon.

Montaremos los vasitos, poniendo la sopa de cebolla y lo acompañamos con una brocheta de gamba.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada